در شبهای گذشته شرکتها بزرگ تولید گوشیهای موبایل و اکوسیستم موبایلی جهان، سامسونگ، اپل و گوگل، جدیدترین محصولات خود را معرفی کردهاند.
بخش گوشیهای پرچمدار کمپانی اپل میزبان عضو تازهای شده است: آیفون ۱۶ پرو و آیفون ۱۶ پرو مکس؛ پرچمداران جدید اپل که با تراشهی جدید A18 Pro، نمایشگر بزرگتر و مجموعهای از قابلیتهای هوش مصنوعی، باید به جنگ رقبای قدرتمندی از جمله گلکسی S24 اولترا سامسونگ و پیکسل ۹ پرو XL گوگل بروند.
رقابت گوشیهای پرچمدار در سالهای اخیر بسیار فشرده شده است؛ اکثر پرچمداران تراشههای قدرتمندی دارند، از نمایشگر باکیفیتی بهره میبرند و بهروزترین قابلیتهای نرمافزاری را در اختیار کاربرانشان میگذارند. در چنین شرایطی، فاکتورهایی مانند طراحی (چه در سختافزار چه در نرمافزار) میتوانند نقشی کلیدی در محبوب شدن آن گوشی ایفا کنند.
برخلاف گوگل، سامسونگ رقیب مستقیمی برای آیفون ۱۶ پرو ندارد. در نتیجه صرفاً گوشی آیفون ۱۶ پرو مکس را با گلکسی S24 اولترا و پیکسل ۹ پرو ایکسال مقایسه میکنیم.
طراحی ظاهری و نمایشگر گوشیهای موبایل
پرچمداران اپل، گوگل و سامسونگ، سه رویکرد کاملاً متفاوت در طراحی دنبال کردهاند. آیفون ۱۶ پرو مکس کماکان ظاهر آشنای نسلهای قبلی را حفظ کرده است؛ اما فریم جانبی اکنون از دکمهی جدیدی بهنام Camera Control میزبانی میکند؛ کارکرد این دکمه در عکاسی و فیلمبرداری میتواند با توجه به پشتیبانیاش از بازخورد لامسهای (هپتیک) تغییر کند. مثلاً با کلیک روی آن میتوانید عکس بگیرید یا با نگهداشتن دکمه میتوانید فیلمبرداری کنید. ضمناً در آپدیتهای بعدی قابلیتهای بیشتری به کمرا کنترل اضافه خواهد شد.
آیفون ۱۶ پرو مکس به نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتزی ۶٫۹ اینچی مجهز است که ۰٫۲ اینچ از نسل قبلی بزرگتر شده و میتواند بهحداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت دست یابد. آیفون ۱۶ پرو مکس باریکترین حاشیهی نمایشگر را در بین تمامی محصولات اپل دارد و غولپیکرترین آیفون تاریخ بهشمار میرود.
آیفون ۱۶ پرو مکس بزرگترین نمایشگر در تاریخ آیفون را دارد
در مقابل، گلکسی S24 اولترا با نمایشگر تخت، گوشههای تیز و فریم تیتانیومی، فرمول سامسونگ را برای رقابت با بهترین گوشی ها بهنمایش میگذارد. در نمای جلویی گلکسی اس ۲۴ اولترا شاهد همان طراحی نسل قبلی هستیم: دستگاهی تمامصفحه که از حفرهی دوربین میزبانی میکند و نمایشگر بزرگ دارد.
نمایشگر اولد گلکسی S24 اولترا ۶٫۸ اینچی است و وضوح +QHD، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۲۶۰۰ نیت دارد. باید توجه داشت که سامسونگ رقیب مستقیمی برای آیفون ۱۶ پرو و پیکسل ۹ پرو ندارد.
پیکسل ۹ پرو XL با نمایشگر اولد ۶٫۸ اینچی و ۱۲۰ هرتزیاش اندکی از آیفون ۱۶ پرو مکس کوچکتر است. گوگل پس از چندین سال مجدداً تصمیم گرفت مدل XL را به سری پیکسل بازگرداند تا رقیبی شایسته برای آیفون ۱۶ پرو مکس داشته باشد.
بهطور کلی طراحی سری پیکسل ۹ و در صدر آن، پیکسل ۹ پرو ایکسال را میتوان قدمی آهسته و رو به جلو دانست. ماژول دوربین ظاهری بیضیشکل پیدا کرده و دیگر به فریم دستگاه متصل نیست. فریم و نمایشگر تخت دستگاه ظاهر مدرنی به پرچمدار گوگل بخشیده است.
قدرت سختافزاری
طی سالهای اخیر، پردازنده به عاملی مهم برای قدرتنمایی برندها در برابر یکدیگر تبدیل شده است و پرچمداران گوگل و اپل از تراشهی اختصاصی خودشان استفاده میکنند؛ درحالی که گلکسی S24 اولترا در همهی بازارها با تراشهی پرچمدار کوالکام عرضه میشود.
در زیر بدنهی آلومینومی (با روکش تیتانیوم) آیفون ۱۶ پرو مکس، تراشهی A18 Pro قرار دارد؛ تراشهای که براساس لیتوگرافی بهبودیافتهی سه نانومتری ساخته شده است و از دو هستهی پرقدرت و چهار هستهی کممصرف بهره میبرد و در عین ارائهی ۱۵ درصد قدرت بیشتر، ۲۰ درصد انرژی کمتر از تراشهی A17 Pro مصرف میکند.
پرچمداران چندسال اخیر گوگل را با تراشهی تنسور میشناسیم؛ تراشهای که با همکاری سامسونگ توسعه یافته و عملکرد چندان درخشانی در مقابل رقبایش ندارد.
پردازندهی پیکسل ۹ پرو ایکسال در برابر رقبا حرفی برای گفتن ندارد
در بررسی پیکسل ۹ اشاره کردیم که تنسور G4 پیشرفت اندکی در مقایسه با نسل گذشته تجربه میکند: حدود ۱۰ درصد پردازندهی سریعتر و حدود ۲۰ درصد گرافیک قویتر. بهبود ناچیز G4 درمقایسهبا G3 بهخودیِ خود ناامیدکننده است؛ اما مقایسه با رقبا بیش از پیش بر وخامت اوضاع میافزاید.
تنسور G4 در مقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ (قلب تپندهی گلکسی S24 اولترا) بیش از ۴۵ درصد قدرت پردازشی و قدرت گرافیکی کمتری ارائه میدهد.
استفاده از تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ امکان پشتیبانی از Wi-Fi 7 را برای پرچمدار سامسونگ فراهم میکند (رقیب اپلی این گوشی نیز از Wi-Fi 7 پشتیبانی میکند). اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در پردازشهای تکهستهای با اختلاف حدود ۲۳ درصدی از آیفون ۱۵ پرو مکس با تراشهی A17 Pro جا میماند؛ اما در پردازشهای گرافیکی مشابه بازی، ورق به نفع پرچمدار سامسونگ بازمیگردد.
فعلاً بنچمارکها و اطلاعات چندانی از قدرت پردازشی تراشهی A18 Pro نداریم. بهگفتهی اپل، هستههای پرقدرت CPU در A18 پرو، ۱۷ درصد سریعتر از مدل A17 پرو شدهاند. تمرکز اصلی اپل در A18 پرو، روی بهبود واحد پردازش عصبی معطوف شده است تا NPU قدرتمند ۱۶ هستهای تراشه بتواند عملکرد ۳۵ تاپس در پردازشهای هوش مصنوعی داشته باشد.
باتری و شارژدهی
اپل به ظرفیت باتری آیفون ۱۶ پرو مکس اشارهای نکرده است؛ اما میگوید گوشی جدیدش میتواند تا ۲۷ ساعت بهصورت آفلاین و تا ۲۲ ساعت بهصورت آنلاین ویدیو پخش کند. اپل ادعا میکند با شارژ سیمی، ۵۰ درصد ظرفیت باتری در ۳۰ دقیقه شارژ میشود.
گلکسی S24 اولترا انرژی خود را از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی تأمین میکند که از شارژ سیمی ۴۵ وات و بیسیم ۱۵ وات پشتیبانی میکند. بهادعای سامسونگ، با شارژ سیمی، ۶۵ درصد از ظرفیت باتری در ۳۰ دقیقه شارژ میشود.
پیکسل ۹ پرو XL باتری ۵۰۶۰ میلیآمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ سیمی ۳۷ وات و بیسیم ۲۳ وات دارد که بهادعای گوگل در ۳۰ دقیقه تا ۷۰ درصد شارژ میشود.
به صورت کلی نیاز هست تا بررسیهای بیشتری بر روی بخش باتری این گوشیهای موبایل انجام شود تا بتوان در مورد آنها قضاوت کرد
بخش دوربین گوشیهای موبایل
آیفون ۱۶ پرو به دوربین ۴۸ مگاپیکسلی جدیدی با نام تجاری «فیوژن» مجهز است و از دوربین تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی با بزرگنمایی اپتیکال پنج برابری استفاده میکند. هر دو مدل پرو و پرو مکس آیفون به دوربین تلهفوتو «چهار منشوری» (ساختار مشابه دوربینهای پریسکوپی) مجهز هستند. آیفون ۱۶ پرو مکس برای اولینبار از دوربین فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی بهره میگیرد.
آیفون ۱۶ پرو مکس یدیوهای 4K را با نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه ضبط میکند و امکان تغییر سرعت پخش ویدیو پس از ضبط وجود خواهد داشت.
بخش عمدهای از بهبود تجربهی عکاسی و فیلمبرداری در آیفون ۱۶ پرو مکس را شاید بتوان ناشی از دکمهی جدید کمرا کنترل دانست. کمرا کنترل از ژستهای لمسی پشتیبانی میکند و توانایی تشخیص کلیک و ضربهی سبکتر را دارد. با ضربهی سبک روی دکمه، پیشنمایشی از تصویر باز میشود و دسترسی به گزینههای مختلف نظیر بزرگنمایی و جابهجایی بین دوربینها را ممکن میکند. با دو بار ضربه، گزینههای دیگری نمایش داده میشوند.
کمرا کنترل در همکاری با قابلیت جذابی به نام Visual Intelligence ( قابلیتی مشابه گوگل لنز) به کاربران امکان میدهد که گوشی خود را به سمت سوژهها بگیرند و به جزئیاتی دربارهی آنها دسترسی پیدا کنند.
در سوی دیگر، پیکسل ۹ پرو ایکسال از سه دوربین شامل دوربین اصلی با حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و ۱/۱٫۳۱ اینچی، دوربین فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی و دوربین تلهفوتو ۴۸ مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال پنج برابری برخوردار است.
گلکسی S24 اولترا از دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی بهره میبرد که اندازهی حسگر یکسانی با پیکسل ۹ پرو ایکسال دارد. در کنار دوربین اصلی، دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی، تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی و تلهفوتو پریسکوپی ۵۰ مگاپیکسلی قرار دارند.
نام گوشی | مشخصات دوربین اصلی | مشخصات دوربین فوق عریض | مشخصات دوربین تلهفوتو |
---|---|---|---|
آیفون ۱۶ پرو مکس | ۴۸ مگاپیکسل، لرزشگیر اپتیکال تصویر از نوع سنسور شیفت، ۱/۱٫۲۸ اینچ سایز سنسور، گشودگی دیافراگم f/1.78 | ۴۸ مگاپیکسل، پوشش ۱۲۰ درجه، گشودگی دیافراگم f/2.2 | ۱۲ مگاپیکسل، لرزشگیر اپتیکال تصویر از نوع سنسور شیفت سهبعدی، بزرگنمایی اپتیکال پنج برابری، ۱/۳٫۰۶ اینچ سایز سنسور |
گلکسی S24 اولترا | ۲۰۰ مگاپیکسل، فوکوس خودکار چندمحوره با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، ۱/۱٫۳ اینچ سایز سنسور، گشودگی دیافراگم f/1.7 | ۱۲ مگاپیکسل، پوشش ۱۲۰ درجه، گشودگی دیافراگم f/2.2 | ۵۰ مگاپیکسل، لرزشگیر اپتیکال تصویر، بزرگنمایی اپتیکال پنج برابری، ۱/۲٫۵۲ اینچ سایز سنسور – دوربین تلهفوتو دوم ۱۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال تصویر و بزرگنمایی اپتیکال سه برابری و ۱/۳٫۵۲ اینچ سایز سنسور |
پیکسل ۹ پرو ایکسال | ۵۰ مگاپیکسل، لرزشگیر اپتیکال تصویر، ۱/۱٫۳۱ اینچ سایز سنسور، گشودگی دیافراگم f/1.68 | ۴۸ مگاپیکسل، پوشش ۱۲۳ درجه، گشودگی دیافراگم f/1.7 | ۴۸ مگاپیکسل، لرزشگیر اپتیکال تصویر، بزرگنمایی اپتیکال پنج برابری، ۱/۲٫۵۵ اینچ سایز سنسور |
جمعبندی
پرچمداران گوگل، اپل و سامسونگ سه رویکرد متفاوت را در پیش میگیرند، پیکسل ۹ پرو XL موبایلی با پتانسیلهای بالا محسوب میشود که زیر سایهی پردازندهای ناکارآمد قرار دارد. از سوی دیگر گلکسی S24 اولترا سعی دارد از هر نظر محصولی کامل باشد و در نهایت آیفون ۱۶ پرو مکس با حفظ نقاط قوتش روی بهبود در همهی جنبهها تمرکز دارد.
در شرایطی که خرید گوشی پرچمدار برای بسیاری از ما ایرانیها به امری محال تبدیل شده است، بیشک قیمت نهایی و سلیقهی کاربران نقشی تعیینکننده در محبوبیت یک گوشی در بازار خواهد داشت.
قیمت آیفون ۱۶ پرو مکس در بازار جهانی از ۱٬۱۹۹ دلار آغاز میشود که ۱۰۰ دلار از قیمت گلکسی S24 اولترا ارزانتر و ۱۰۰ دلار از قیمت پیکسل ۹ پرو XL گرانتر است.
نتیجهگیری
در این مقاله از کایاب با استفاده کردن از سایت زومیت به صورت کامل گوشیهای موبایل جدید کمپانیهای گوشی سازی را بررسی کردیم و به صورت کامل در مورد آنها صحبت کردیم. در صورتی که میخواهید بیشتر در مورد این گوشیهای هوشمند بخوانید میتوانید با نصب کردن کایاب از او بخواهید تا به شما توضیحات بیشتری در مورد این گوشیهای همراه بدهد.